Goed stuk muziek met een gezellige glimlach

23 enthousiaste muzikanten uit de regio oost Brabant komen vanaf 1986 trouw iedere week bij elkaar om te repeteren voor een goed stukje (feest) muziek. Muziek met een breed genre, om op te dansen, om naar te luisteren maar vooral om van te genieten waarbij de Hannemanne een groot stuk humor niet uit de weg gaan.

De carnavalsdeuntjes zijn voorbij. Er wordt iedere week hard gewerkt aan classic rock, nederpop,Polka , New Orleans blues, rock-“n-roll of een lekkere smartlap. De Hannemanne zijn daarom breed en sterk in het creëren van een ongedwongen sfeertje. Als het maar gezellig is.

Deze uitstraling en enthousiasme is vandaag de dag nog steeds de grote kracht en drijfveer achter het succes. Daarom gaan de Hannemannen.- en vrouwen ieder jaar wel een paar keer op pad om een weekend muzikaal helemaal los te gaan in Duitsland, België of Spanje.

O ja, de Hannemanne hebben hun naam te danken aan een oud legendarisch vrouwtje (Hanne van Manne) die woonde op de plaats waar de Hannemanne in Volkel onder het geraas van de f16s ooit zijn begonnen. Hanne was de vrouw van de Man, ofwel Hanne van de Man. De mensen in volkel noemde haar daarom “Hanne van manne”. Vandaar Hanne Manne.

Iedereen die van gezelligheid houdt een goed stukje blaasmuziek kan maken is bij ons welkom.